EINES I TUTORIALS
- Amb CoSpaces
- Amb Slidesmania:
- Amb Educa 360
- Amb l'App ARTSTEPS
EINES I TUTORIALS
SCREENITY, gravar, anotar i editar pantalla
CARACTERÍSTIQUES
🎥 Fes gravacions il·limitades de una pestanya, l’escriptori, qualsevol programa, i la càmera
✏️ Anota sobre la pantalla, afegeix text, i dibuixa fletxes
👀 Ressalta els clics, enfoca el cursor del ratolí, o amaga’l
🎙️ Controls individuals pel micròfon i àudio del sistema, prem per parlar, i molt més
⚙️ Compte enrere, mostra els controls només quan els fas servir, i altres opcions de personalització
💾 Exporta com a mp4, gif, i webm, o guarda el vídeo al Google Drive
✂️ Retalla o elimina parts de la gravació
...i molt més - completament gratuït i sense haver de registrar-se!
👉https://chrome.google.com/webstore/detail/screenity-screen-recorder/kbbdabhdfibnancpjfhlkhafgdilcnji?hl=ca
El 5 de novembre la Fundació Tr@ms va facilitar una sessió a HundrED Summit 2020 dins la secció Community Track.
L'objectiu de la sessió va ser posar en comú des de diferents perspectives i exemples la importància de la col·laboració internacional en els processos transformadors. Vam tenir la oportunitat de comptar amb experts com Lene Jensby Lange, Alexander Bell i Vishal Sharma. Tots tres són ambaixadors de HundrED, els quals han estat seleccionats per les seves iniciatives innovadores en el sector educatiu. Aquestes innovacions han estat portades a terme per escoles de la Fundació Tr@ms i per aquest motiu vam convidar alumnes d'aquestes escoles a donar el seu testimoni sobre la importància i l'impacte d'aquestes activitats i projectes. També, les escoles de CIEDA van presentar el congrés "Semana Internacional de la Ciencia, el Arte y el Deporte", en el qual van participar alumnes i docents de les escoles Prat Educació, Escola Sant Gervasi Cooperativa i Escola Virolai.
El Centro de Inovación Educativa Dante Alighieri (CIEDA) és una institució dedicada a la formació de professionals, la capacitació de docents, i la gestió de projectes de millora institucional en el sector educatiu. Les escoles Dante Alighieri i Hölters Nature són les impulsores d'aquesta organització educativa argentina amb projecció internacional.
A la trobada virtual de centres d'àmbit internacional organitzada per la Fundació Trams, aquest passat mes d'octubre, es van compartir diferents experiències pel que fa a la situació actual de les escoles a cada país, es va parlar de l'aprenentatge híbrid i d'algunes de les solucions i mesures que es prenien. Aquestes trobades cada vegada tenen més sentit i es confirma la importància de la col·laboració i del suport nacional i internacional per tal de cercar solucions que ajudin a transformar l'educació.
Podeu llegir el butlletí en aquest enllaç: ETI oct 2020
A la reunió de Departament TramsLit, de dijous passat, vam utilitzar la Jamboard per compartir eines i recursos que ens funcionen bé a les nostres aules.
En aquesta imatge teniu alguns dels recursos i a sota els enllaços.
Tenint en compte la diversitat i la complexitat d'escenaris educatius en què ens trobem, aquest document elaborat pel Departament d'Educació, ens pot orientar i servir d'inspiració per a la pràctica docent en formats diferents: presencial en línia o híbrid.
↝ Loom: Permet crear vídeos gravant la teva pantalla, fent anotacions i dona l'opció de gravar la teva imatge. Vídeos sense límit de durada.↝ FlipGrid: permet proposar activitats amb resposta audiovisual (petits vídeos) visibles a tot el grup. S'integra a Google Classroom i a Teams, sinó a partir d'un enllaç o un Codi Qr.
↝ EdPuzzle: Edita, afegeix preguntes i activitats al llarg del vídeo. Pots utilitzar vídeos d'altres plataformes (Youtube, Khan academy, Ed-Talks...). A més, permet controlar la interacció del teus alumnes. Pots triar l'opció en obert (es comparteix amb un enllaç) o en format clàssic (cada alumne/a té un usuari).
↝ Seesaw: Portfoli digital per alumnes des d'Infantil. Cal generar un codi per cada alumne/a.
↝ Nearpod: Eina online que et permet generar contingut per a l'alumnat (presentacions, imatges, vídeos...) i plantejar activitats per a aquest (preguntes obertes, qüestionaris autocorregibles, marcar parts d'un dibuix, dibuixar sobre un fons blanc...). Es comparteix a partir d'un CODI.