dimecres, 11 d’octubre del 2017

Per què innovem? Fins quan?



Per què innovem? Fins quan?
  
    Des de fa uns anys i, per a les escoles de TRAMS des de molt abans, el tema de la innovació educativa està molt present en el nostre entorn. Les famílies de nou ingrés ens diuen: Venim perquè sou una escola innovadora…Companys d’altres escoles ens pregunten i què feu a la vostra escola que sou tan innovadors? 
Es fan llistats d’escoles innovadores, relació de pràctiques innovadores que podrien dividir fins i tot en In Out com determinades modes. Però per què som innovadors? 

 A nosaltres ens agrada dir que el nostre repte no és ser innovador sinó transformar l’educació. Però per què? Perquè volem garantir la millor educació per a tots i cadascun dels nostres alumnes. Innovem, transformem perquè com tots sabem el món és diferent... i cal educar nois i noies preparats per transformar aquest món, persones preparades per viure en plenitud i felicitat.
 Si tenim clar el nostre objectiu entendrem perquè som innovadors. Treballem de manera globalitzada i no per matèries perquè el món és global i no està segmentat en disciplines. Eduquem en competències socials i cooperatives perquè els caldrà treballar amb persones diferents i en molts entorns. Afrontem problemes reals, del nostre entorn perquè és el que hauran de fer front en la seva vida adulta i professional. Eduquem en valors de sostenibilitat i solidaritat perquè com diu Irina en l’Informe Rethinking education L’educació hauria de ser aprendre a viure en un planeta sota pressió. Reforcem l’autosuperació perquè calen persones amb capacitat d’aprendre i formar-se al llarg de tota la vida. Eduquem diferent perquè el món en què estem és i serà molt diferent.
 I si innovem per fer una millor educació... arribarem a un model en el qual  no ens caldrà fer-ho...? No és la innovació el que busquem sinó un millor model educatiu i no hi ha un model educatiu d’èxit sinó treballem perquè cada dia sigui millor, avaluant la seva eficàcia i plantejant-nos, partint d’una actitud de prospectiva contínua, si és el millor, si és el que els cal als nostres joves.

                                                                                        Coral Regí
                                                                                        Escola Virolai

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada