diumenge, 22 d’octubre del 2017

La innovació com una necessitat


   Si ens fixem en la definició d'innovació: "Introduir novetats en alguna cosa" o " Aplicar les millors solucions per aconseguir nous requisits i necessitats", podem dir que una gran part dels centres educatius són innovadors perquè, en menor o major intensitat, quantitat i entusiasme, cada curs introdueixen novetats metodològiques, tecnològiques i/o estructurals. 
 El que caldria saber és quines d'aquestes innovacions s'han introduït pensant que hi haurà una resposta que doni solucions a les noves dificultats amb què ens trobem les escoles, o, per contra, s'introdueixen perquè és una moda o, simplement, perquè altres centres també ho fan. És a dir, sovint no es té en compte que les realitats socials, estructurals o de complexitat, són molt diferents entre els centres.

 En definitiva, i d'acord amb la nostra manera de fer, la introducció de novetats en el projecte educatiu de l'escola hauria d'anar lligada amb la detecció i anàlisi de les mancances i metodologies que no funcionen, juntament amb l'elaboració d'un pla estratègic per poder introduir aquestes novetats amb certa garantia. És així com la innovació esdevindrà una necessitat i no pas un ús estètic o una moda. 
Albert Górriz, director IE Sant Jordi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada