diumenge, 29 de març del 2015

CONNECTANT PERSONES I OBJECTES PER A TRANSFORMAR EL FUTUR







FONT IMATGE: 

 http://mobileworldcapital.com/ca/connected-beings-connectant-persones-i-objectes-per-a-transformar-el-futur/

TODO LO “FLIPPED” ES “BLENDED” PERO NO TODO LO “BLENDED” ES “FLIPPED”… RAÚL SANTIAGO


BLENDED LEARNING, PERSONALITZANT L'APRENENTATGE

BLENDED LEARNING


 http://www.plataformaproyecta.org/blog/un-aprendizaje-eficiente-favor-mezclado-no-agitado-blended-learning

QUÈ ÉS ?
COM S'APLICA?
QUINS BENEFICIS O VALOR AFEGIT ENS APORTA?

NOVES APOSTES I NOUS REPTES PER A LA MILLORA DEL PROCÉS D'APRENENTATGE



Interessant article a l'ARA del dia 28 de març sobre les escoles que aposten per les intel.ligències múltiples, un model integrador, l'escola activa, les TIC i una atenció personalitzada . 



La primaria ensaya un futuro sin asignaturas ni exámenes



dijous, 19 de març del 2015

NARRACIONS DIGITALS


Què són les narracions digitals? 
Quin ús en podem fer a les escoles? 


                                                                 imatge: https://mmtstock.s3.amazonaws.com/photos/IMG_1707.jpg

dimecres, 18 de març del 2015

KOSMÒPOLIS, una via oberta a la innovació en el camp de la literatura

QUÈ ÉS KOSMOPOLIS?

Kosmopolis. La Festa de la Literatura Amplificada és una trobada literària biennal nascuda el 2002 i que té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El 2015 celebra la seva vuitena edició biennal mantenint l’esperit que en va fomentar el naixement: ser una cita amb l’art i la llibertat inspirada en una antiga consciència: som ciutadans del cosmos, ciutadans de l’univers.
Kosmopolis s’inspira en els principis generals següents:
  • 1.- Concebre la literatura com l’únic?– discurs que no intenta modelar un món amb fonaments absoluts, fronteres disciplinàries o cotilles ideològiques.
  • 2.- Contribuir a la preservació de les literatures orals com a patrimoni cultural de la humanitat.
  • 3.- Abordar la transformació de la cultura escrita a través dels estudis i les metodologies que permeten reflexionar sobre els diversos suports de la seva transmissió: des del papir fins al llibre digital.
  • 4.- Estimular les lectures descondicionades del cànon occidental que revalorin sense prejudicis, ni categories excloents, els grans textos i autors de la història i afavoreixin l’emergència gradual d’un cànon mutant que canvia segons els lectors i les generacions.
  • 5.- Donar cabuda a tots els gèneres i literatures, sobretot les més infravalorades o menys conegudes.
  • 6.- Facilitar la «contaminació» entre disciplines i la interacció d’escriptors, artistes plàstics, cineastes, músics, actors, arquitectes, dissenyadors, científics i altres protagonistes del nou escenari cultural.
  • 7.- Potenciar la tradició visionària, experimental i lúdica de la literatura.
  • 8.- Activar la participació dels ciutadans en la co-creació d’un esdeveniment internacional que intenta contribuir a la cultura de la creativitat, del coneixement mutu, del diàleg i de la pau.
   És interessant veure les possibilitats que se'ns obren, a les escoles, per a la creació literària. A Kosmopolis veiem com l'originalitat, la innovació i la recerca en són els principals puntals.
 Visiteu el web:
                              http://kosmopolis.cccb.org/ca/k15/ 

Dolors, la profe sàvia i les TIC

Vídeo recomanat per a totes les escoles on encara hi ha profes com la del vídeo.
  
     Feu-vos seguidors del Facebook de la Dolors Reig,  val la pena. 
https://www.facebook.com/caparazon?fref=nf

diumenge, 15 de març del 2015

VISITA A ACER PRESENTACIÓ CHROMEBOOKs

Aquest divendres, alguns informàtics i coordinadors de Trams hem visitat l'empresa Acer i hem assitir a un interessant showroom sobre els Chromebooks i el googleclass. 

Recordeu que hi ha algunes escoles de la Fundació que fan la prova pilot amb aquests dispositius. Seguirem informant ;)


Podeu veure més informació sobre els chromebooks a les esscoles a https://www.google.es/intl/es/chrome/education/devices/casestudies.html#casestudy-kippla

dimarts, 10 de març del 2015

STORYBOARD una eina útil per a la creació de narracions digitals

Un storyboard és un guió gràfic que ens mostra les seqüències ordenades i l'estructura d'una pel·lícula, d'un còmic o d'una novel·la il·lustrada . És un pas important de preproducció que permet reflexionar i analitzar totes les seqüències o plans d'una narrativa visual. El procés és molt enriquidor i permet treballar moltes competències: aprendre a aprendre, tractament de la informació, lingüística, artística i digital. Vegeu alguns exemples de creació d'Storyboard per a treballar amb els iPads. Storyboard en 3D

 També podeu treballar-lo tot compartint una plantilla amb els alumnes al Drive. Aquí en teniu un exemple:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BVysjkl0zlOKk0hocPVEujeficYtJT0jFW6fmuSqBug/edit#gid=0

dilluns, 9 de març del 2015

dijous, 5 de març del 2015

ESCOLA PAIDOS GUANYA EL 2n PREMI al MOBILE LEARNING AWARDS 2015

FELICITATS !!!


  Cinc alumnes de l’Escola Paidos guanyen el 2n premi del concurs Mobile Learning Awards 2015, en la modalitat de Micronarracions Audiovisuals d’un total de 46 propostes presentades d’arreu de Catalunya.
 La cerimònia d’entrega de premis es va celebrar ahir dijous 26 de febrer al World Trade Center de Barcelona, amb la presència de la Consellera d’Ensenyament.

 Els cinc alumnes de 1er. d’ESO premiats van estar acompanyats pels seus familiars, professors i membres de la direcció de l’Escola. La Carla, l’Eva, la Maria, la Judit i el Guillem estaven molt contents i emocionats per recollir aquest premi que fa evident el treball de l’escola per apropar els dispositius mòbils i el programari d’ús fàcil als alumnes.

 El vídeo titulat “L’Escola Paidos obre les portes...” explica com l’escola incorpora l’ús dels iPads en l’aprenentatge en l’Educació Infantil, Primària i Secundària. 

El treball de les emocions, experimentar al laboratori, fer de reporters, un línia del temps interactiva amb codis QR i tocar instruments són alguns dels exemples de com a l’escola Paidos, la tecnologia mòbil fa protagonistes els alumnes del seu propi coneixement.

El premi que han obtingut és: Una motxilla, un Kano kit i un tour guiat pel Mobile World Congress 2015 per a cada alumne i una impressora 3D per a l’Escola.

Vegeu el vídeo 


diumenge, 1 de març del 2015

REALITAT AUGMENTADA a l'ItWorldEdu

  La realitat augmentada - RA- cada vegada és més present a la societat i també a les escoles. Les possibilitats són ben interessants i enriquidores. Vegem com és de fàcil en aquest vídeo que ens va presentar Josep Lluís Alzamora de l'Institut Narcís Oller de Valls

                        

 ....i de pas no us perdeu detall del seu canal de Youtube, amb exemples ben interessants. https://www.youtube.com/channel/UChsJQ5AhyyYfzRrQhkRBD0g

COMPETÈNCIES EDUCATIVES PER ALS DOCENTS- ARTICLES ...

   A l'ItWorldEdu, es va tornar a insistir en el tema de les Competències Digitals, no només dels alumnes sinó també dels docents. De ben segur que hi ha escoles que hi estan treballant i han començat a moure's i tots sabem que aquest tema no és fàcil.
 
A continuació anotarem algunes recomanacions de quines són les competències educatives que tot docent hauria de tenir i facilitarem enllaços per tal d'animar les escoles a iniciar el procés. Entre aquestes competències hi ha la digital.
   
    És evident que caldrà fer una diagnosi d'on passem als nostres centres  i tenir molt clar, també, cap a on volem anar i facilitar la formació necessària per adquirir aquestes competències. Amb tot, hem de ser conscients que no només la formació ens ajudarà a millorar les febleses que es detecten en la diagnosi sinó que caldrà una presa de consciència de la necessitat d'adquirir-les per tal d'obtenir millors resultats.

 A l'enllaç del final del post trobarem desplegades les 5 competències educatives que EDUCACIÓN 2.0 va considerar IMPRESCINDIBLES per als docents, les digitals són les 3rs.

1.- COMPETÈNCIA EN COMUNICACIÓ LINGÜÍSTICA

2.- APRENENTATGE AL LLARG DE LA VIDA

3.- TIC- CAPACITAT D'ADAPTACIÓ ALS CANVIS TECNOLÒGICS

 CONSTANTS

4.- RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

5.- PENSAMENT CRÍTIC.

Richard Gerver: Els professors ja no són els guardians del coneixement

Llegiu aquest interessant entrevista a Richard Gerver del Bloc de Tiching, aprotifant els últims sospirs de l'iTWorldEdu on vàrem poder gaudir de la brillant actuació del conferenciant.
 blog.tiching.com/richard-gerver-los-profesores-ya-no-son-los-guardianes-del-conocimiento#more-12265
.... i per acabar-ho d'il.lustrar un petit vídeo molt representatiu de la seva ideologia: