diumenge, 10 d’octubre del 2021

Projectes Lingüístics Online - Escoles Tr@ms i ETI (Educational Transformation International)


El curs passat, donada la situació de pandèmia, les escoles associades a la Fundació no van posar en marxa els intercanvis lingüístics presencials. Des de l'àrea internacional de Tr@ms (ETI), algunes escoles com Sant Gervasi, Paidos, Ginebró, Nou Patufet, van crear projectes lingüístics online per tal de donar oportunitat als alumnes de connectar i intercanviar experiències en llengües estrangeres.


Les escoles internacionals participants van ser Billabong High International School (Índia), Hölters Nature (Argentina) i Hub School 21 (França). Els projectes lingüístics online es van dur a terme a CS de Primària i a l'ESO. Tot i així, es van començar a organitzar projectes per a Batxillerat, que es duran a terme aquest curs.

En aquesta primera edició dels projectes lingüístics en línia el nombre de participants va superar els 600 alumnes. 

Els projectes de primària són: "Speaking time!" i "Yes Chef". El primer té com a objectiu principal l'intercanvi d'aspectes culturals mitjançant presentacions orals. En el segon projecte els alumnes fan intercanvi de receptes de cuina que realitzen en directe. 


Pel que fa al projecte de l'ESO que porta per nom "Clean Cities" els alumnes de secundària fan un treball de recerca sobre la sostenibilitat del seu entorn més proper, fan una reflexió crítica amb propostes de millora i realitzen una comparativa amb altres ciutats sostenibles del món, tot realitzant una presentació. Aquest projecte culmina amb el congrés online on els alumnes presenten la seva investigació a les altres escoles participants.


L'experiència ha estat molt ben valorada per les escoles ja que han pogut assolir els objectius que s'havien establert en l'àmbit de l'àrea de llengües estrangeres i la internacionalització. La cooperació entre les escoles facilitada per la Fundació Tr@ms ha estat essencial per poder generar aquests projectes i també per trobar aliances amb escoles internacionals amb les quals participar i compartir. 

Raquel Fernàndez, cap de l'àrea internacional de la Fundació Tr@ms


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada