dijous, 8 d’abril del 2021

VII MOSTRA DE TREBALLS DE RECERCA

 L’objectiu de la Mostra de Treballs de Recerca és el de compartir experiències i coneixements entre els alumnes de batxillerat. Els alumnes de 2n de batxillerat, durant uns mesos, han seguit de manera intensa un procediment de recerca que culmina en una presentació de resultats. Compartir la seva experiència d’aprenentatge pot ser inspiradora i motivadora per a molts alumnes que inicien el seu procés de recerca a 1r de batxillerat, siguin de la modalitat que sigui.

 

 Activar una Mostra de Treballs de Recerca suposa mobilitzar centres, concretament 12, coordinacions de Trams i de batxillerat, tutories de recerca, direccions, professorat i alumnat; suposa, també, seleccionar prèviament de cada centre els treballs de cada modalitat i enviar-los per a la tria final i reunir un jurat específic; suposa activar una logística d’organització amb calendaris, reunions, espais, contactes amb exalumnes i experts en àmbits de recerca...

 

 Des de feia sis anys la Mostra de Treballs de Recerca es presentava en auditoris diferents alguns dels quals estaven vinculats a les universitats. L’últim curs, en concret, es va realitzar als auditoris de la UPC, UAB, URL  i l’Escola de Disseny Elisava. Aquest format permetia la presencialitat i la interacció entre alumnes de batxillerat de diferents escoles de la Fundació Trams.

 

 Enguany, la situació excepcional de la pandèmia ha obligat a cercar un espai virtual i segur per continuar amb l’objectiu de compartir l’experiència de recerca a batxillerat. La tria de Cisco Webex, plataforma de videoconferències, oferia seguretat en la privacitat i en el treball simultani en sales diverses. Els problemes d’ajustament de la plataforma en el moment de l’obertura de la VII Mostra van obligar a adaptar-nos amb rapidesa i a canviar de  plataforma. Agraïm la col·laboració i paciència al professorat dels centres: junts ens en vam sortir. Les sessions virtuals, de vegades, presenten problemes, però sempre s’acaben resolent. 

 

Compartir aprenentatges sempre és enriquidor i ens permet millorar i avançar. Per això, hem aprofitat la xarxa d’escoles de la Fundació Trams per a fer-ho possible. A partir d'aquesta experiència, els alumnes i els docents que hi van participar ens faran arribar les seves propostes de millora, la seva veu, la seva participació i col·laboració seran útils per a la pròxima convocatòria.


Endavant, fins al proper curs!👍


 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada