dijous, 9 de febrer del 2017

FUNDACIÓ TR@MS al BETT 2017

   
British Educational Training and Technology Show SPREADING THE WORD

   Els dies 25 i 26 de gener la Fundació Tr@ms va assistir al Bett 2017. L'eix central de les exposicions i del material pedagògic presentat a la fira té com a idea fonamental l'alumne com a centre de l'aprenentatge. La creativitat, investigació, emprenedoria, habilitats, són algunes de les paraules que acompanyen aquesta idea principal. És aquesta filosofia la que ens està acompanyant en aquesta època de canvi en el món de l'educació. La tecnologia és una eina molt potent que empeny aquest gir en el replantejament de les estratègies pedagògiques i així es fa palès en el Bett.

ROBOTICS AND PROGRAMMING 

Hem pogut veure com una de les eines principals és la que ens ofereix la robòtica i la programació. Aquestes ens permeten crear projectes creatius a on la investigació i la curiositat portin els nostres alumnes a buscar solucions als problemes que se'ls plantegen. Un dels conceptes que més s'ha potenciat a la fira és el de "maker", on els alumnes treballen amb tecnologia i materials reciclats, o que construeixen ells mateixos. La base pedagògica que hi ha al darrere és la de l'aprenentatge basat en problemes i l'aprenentatge per projectes. Així hem pogut veure el "Maker Space"  on els assistents creaven els seus propis dispositius amb tecnologia i material divers. El concepte "Hands-on" acompanya aquesta metodologia ja que l'alumne s'ha d'implicar en els projectes amb un rol principal.

STEAM PROJECTS 

Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics, són les àrees que prenen part en els projectes interdisciplinars STEAM. Aquests estan estretament relacionats amb el concepte "maker". L'objectiu és que l'alumne resolgui els projectes amb investigació, innovació, ulls crítics i entusiasme. Al Bett vam poder veure "Steam Village" on a través d'una sèrie de taules rodones, sessions dinàmiques i demostracions en viu es presentaven les últimes iniciatives, projectes i enfocaments que estan donant forma a l'educació STEAM per a estudiants i professors.

RA, RV & HOLOGRAMS

Realitat augmentada, realitat virtual i hologrames, són tecnologies que també ens han copsat en aquesta visita. Aquestes tecnologies estan i estaran cada cop més integrades en les nostres aules. Dependrà de l'ús i la metodologia que emprem el que li donarà el veritable sentit educatiu.

DIGITAL BOARDS 

Les pissarres digitals no podien faltar al Bett, programaris millorats, models més innovadors i dispositius amb funcionalitats més avançades.  També hem pogut trobar gran varietat de material científic acompanyat de programacions didàctiques basades en noves metodologies dins l'àmbit educatiu. SCIENCE TOOLS.

FLEXIBLE SPACES 

Les metodologies emergents impliquen que els alumnes han de treballar moltes vegades en equip i de forma col·laborativa. Els espais d'aprenentatge han de ser variats i flexibles. Per aquest motiu el mobiliari ha de permetre aquesta mobilitat i ajustar-se a la realitat canviant de l'aula. Les ofertes en aquest àmbit són cada vegada més presents i evidents. 


SHARE TO LEARN &INSPIRATE 
Esperem que compartint aquesta informació amb vosaltres us fem arribar l'essència del Bett 2017 i serveixi per continuar inspirant-nos en la tasca més important que liderem dia a dia: la de construir experiències educatives de gran valor per als nostres alumnes.Us deixem amb un reportatge visual de la nostra experiència.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada