diumenge, 24 d’abril del 2016

ROBOT PER A L'APRENENTATGE DE LA PROGRAMACIÓ A L'ESCOLA

    L'institut de recerca Wyss, depenent de la Universitat de Harvard (EEUU) desenvolupa un robot per a l'aprenentatge de la programació a l'escola.
Pensat per als alumnes de 6 a 16 anys, amb l'objectiu de millorar i facilitar l'aprenentatge de la programació a les aules. El sistema està format per una aplicació per tauletes digitals anomenada Square, i un robot programable anomenat Root.
El robot Root es pot moure sobre superfícies planes o sobre pissarres blanques metàl·liques gràcies a un sistema d'imants. Disposa de diversos sensors (llum, color, xoc frontal, botons tàctils superiors,...) i permet reproduir sons i llums de colors.
També està pensat per utilitzar un retolador de pissarra blanca que s'acobla en el centre i permet dibuixar a mesura que es desplaça, amb sistema per alçar i baixar el retolador.
L'aplicació disposa de 3 visualitzacions diferents, de manera que a mida que l'alumne aprèn i creix, pot passar de veure l'entorn de programació del robot d'un estil cicle inicial (amb blocs grans i poques paraules), a un entorn de blocs semblants a Scratch o un entorn de programació en mode text per utilitzar totes les instruccions i funcions de llenguatge per programar el robot Root, com podria ser dibuixar una paràbola en una pissarra i la seva tangent en un punt.

Tot i que encara no està disponible, aquests darrers dies sembla que està tenint molta difusió en els canals d'educació i tecnologia americans.

Meet ROOT: The Robot that Brings Code to Life from Wyss Institute on Vimeo.

Enllaç de l'institut Wyss


Josep Farré Jiménez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada