dilluns, 5 de gener del 2015

TECNOLOGIA I ART

Interessant visitar aquesta exposició de cultura digital, teniu temps fins el 17 de febrer. Ja ens direu què us ha semblat ;)

Tecnologia convertida en art


 MUSIC+ARTS Mobile World Centre Fontanella, 2 De 9.30 a 21.30h mobileworldcapital.com

El Mobile World Centre acull Music+Arts, el cicle internacional centrat en les últimes tendències de música, art i cultura digital. Un total de 12 instal·lacions que han visitat més de 7.000 persones i la mostra de les quals s’ha prorrogat fins al 17 de febrer. Destaca ‘The highest human tower’, la torre més alta del món en tecnologia 3D

    
 Davant la concepció generalitzada de rigidesa i artificialitat del tecnocentrisme del segle XXI, sorgeixen noves maneres de veure i fer. Noves formes de la cultura digital que,comen un paisatge d’aquarel ·les, dilueixen al seu pas els prejudicis sobre la tecnologia a través d’imatges en 3D, objectius fotogràfics o instruments musicals. 
   
 Aquest és un dels propòsits del cicle Music+ Arts, promogut per Mobile World Centre amb la col·laboració d’Alpha-ville, que compta amb fins a dotze instal·lacions interactives.    Més enllà d’una xarxa d’interactivitat, també es pretén que internet i la tecnologia es mimetitzin amb l’art del nostre temps. “La qüestió ja no és estar o no estar connectat, sinó com conviure i crear harmonia amb l’entorn i les creacions d’internet per a la nostra nova generació d’habitants”, exposa el fotògraf Mark Dorf, l’obra del qual Path forma part de Noves Realitats, la proposta central de la mostra. Són 54 artistes i dissenyadors com Ryoichi Kurokawa, Universal Everything, Scott Snibbe, Varvara Guljajeva, Quayola & Sinigaglia i Mar Canet els que presenten les seves creacions en aquest espai. Destaquen l’aplicació Conductar, d’Odd Division, un instrument musical interactiu que permet a l’usuari generar música amb les seves ones cerebrals, o la instal·lació interactiva CELL de Keiichi Matsuda i James Alliban, que mostra un personatge fictici en lloc de la forma física de cada persona. The highest human tower, de Varvara Guljajeva i Mar Canet, supera els 2.600 metres d’alçària i està inspirada en la tradició castellera. 

   Qualsevol assistent pot construir amb el seu cos en 3D la torre humana més alta del món i diluir amb la seva empremta el prejudici que redueix la tecnologia a una màquina imperfecta.
LAURA ANDRÉS Barcelona

1 comentari:

  1. Molt interessant de visitar per veure les opccions interactives dels museus i per la creació artística vinculada a la tecnologia

    ResponElimina